Er zijn twee soorten keurmerken voor zonnepanelen die worden ontwikkelend op de Duitse markt. Allereest is er TÜV Rheinland wat wereldwijd bekend is binnen de zonnepanelenmarkt en zeer gewaardeerd wordt op internationaal niveau. Verder is er de certificering van het VDE Institut en Fraunhofer Institut, hier worden de zonnepanelen getest op de internationaal erkende ICE-normen.


TÜV Rheinland


Keurmerk Zonnepanelen


Het meest betrouwbare keurmerk voor zonnepanelen wereldwijd is TÜV Rheinland. Dit keurmerk is van een keuringsinstituut gevestigd in Duitsland. Als voorloper in zonne-energie heeft Duitsland een gigantische expertise opgebouwd, hierdoor hebben zij het wereldwijd zeer gewaardeerde TÜV Rheinland zonnepanelen keurmerk kunnen ontwikkelen.Het keurmerk richt zich op de kwaliteit en het gebruik van de materialen en assemblages. Het keurmerk geeft aan dat de zonnepanelen over de juiste kwaliteit beschikken.In Nederland is het TÜV keurmerk ook een bekend keurmerk, en wordt aangeraden om bij het aanschaffen van zonnepanelen rekening te houden met dit keurmerk.


VDE Institut en Fraunhofer Institut

Het VDE Institut en Fraunhofer Institut hebben gezamenlijk een testlaboratorium voor zonnepanelen in Duitsland opgericht. In dit testlaboratorium wordt getest of de zonnepanelen aan de ICE-normen voldoen en de standaardkwaliteit van zonnepanelen in Duitsland bewaakt. Wanneer zij aan deze eisen voldoen worden de zonnepanelen gecertificeerd.


De samenwerking van deze instituten zorgt ervoor dat de kernkwaliteiten van beiden ten goede gebruikt wordt, het VDE Institut is sterk wat betreft veiligheidscontrole en het Fraunhofer Institut verzorgt de tests. Op deze manier kunnen zij fabrikanten van zonnepanelen een uitgebreide en kwalitatieve test aanbieden voor de zonnepanelen. Met deze test kunnen bedrijven die zonnepanelen fabriceren vroegtijdig componenten van zonnepanelen en nieuwe materialen van zonnepanelen laten onderzoeken en kwalificeren.


De zonnepanelen worden op veel onderdelen getest, zoals geleverde rendement, bestandheid tegen weersomstandigheden, stabiliteit van rendement op lange termijn, elektrische isolatie en aansluitingen van het zonnepanelensysteem. Daarnaast wordt ook de veiligheid van zonnepanelen grondig getest, bijvoorbeeld bij neerslag.Wanneer de volledige test is uitgevoerd en goedgekeurd ontvangen de desbetreffende zonnepanelen het certificaat.


Partner

Zonnepanelen offerte